A DVTK szurkolói a csúcson: óriási mértékben nőtt a nézőszám egy év alatt

Megosztás

A bajnokikon az előző évhez képest 185%-kal nőtt a diósgyőri meccsek átlagos nézőszáma, az összesítésben pedig a második helyre ugrottunk előre. Vajon ki az első?

Nem, nem a Felcsút. A Ferencváros. Igaz, ott a tavalyi évhez képest némileg csökkent a nézőszám, de mégis fölényesen vezetik ezt a képzeletbeli tabellát. Egyébként a DVTK a másodosztályban sem nagyon panaszkodhatott, mert a nehezebb időkben is elég sok nézőt vonzott a csapat, de azzal, hogy újra sikerült feljutni az NB I-be, közel megtriplázódott a nézőszám.

Bár a mutatott játék meglehetősen hullámzó, a remek kezdés után láthatóan visszaesett a Kuznyecov-csapat, még így sem fenyeget egyelőre a kiesés réme. A középmezőnyben azonban jó lenne megragadni. A rajongókon a jelek szerint nem múlik, mert rendre többezres nézősereg látogat ki Diósgyőrbe, ami a magyar átlaghoz képest kiemelkedően magas, csak az FTC jár előttünk 10 ezer feletti átlaggal.

2023/24-es szezonban 2023.12.31-ig a 2022/23-as szezonhoz képest a bajnoki átlagnézettség az alábbi 3 csapatnál javult a legjobban:

1.DVTK labdarúgás   +2550 fő, ezzel 1 helyet javított (2.),
2.MTK Budapest FC +1759 fő, ezzel 28 helyet javított (9.),
3.Újpest FC       +1143 fő, ezzel 1 helyet javított (4.).

Forrás: Sportstatisztika blogja

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek